De Amsterdamse kickbokstrainer Thom Harinck is terug van weggeweest. Ruim drie jaar geleden ging hij met pensioen, maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, staat de 72-jarige Harinck weer elke dag in de sportschool om les te geven.

"Met de kerst werd ik gebeld door Hesdy Gerges en hij wilde met mij praten. Toen hebben we samen gezeten en hij zei dat hij wilde dat ik hem weer ging trainen", reageert Harinck tegenover AT5.

Gerges: "Ik ben wel echt een gevoelsmens en ik had toch het gevoel dat ik Thom echt miste. Ik dacht ik ga hem gewoon vragen of hij daar nog voor openstaat. Zo gezegd zo gedaan. Hij voelde eigenlijk wel precies hetzelfde."

Inmiddels hebben ook veel andere oud-pupillen van Harinck weer de weg naar zijn lessen gevonden, maar hij doet dit toch vooral voor Gerges. "Ik doe het gewoon graag voor die jongen. Hij is ook dom geweest, dat zeg ik eerlijk maar het is een sportjongen. Hij hoort in dit wereldje thuis. Daar probeer ik hem in te begeleiden."

Thom Harinck legt uit waarom hij weer lesgeeft
Thom Harinck legt uit waarom hij weer lesgeeft

Sterven in de ring

Harinck is nu hij terug is niet van plan om op korte termijn weer te stoppen. "Ik ga er mee door zolang die jongens willen dat ik doorga. Ze doen het met plezier en geven zich 100 procent. Ik wil dat die jongen weer kampioen wordt. Misschien sterf ik nog een keer in de ring. Zolang ik en die jongens het leuk vinden ga ik door."