De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (sport) vindt het niet nodig dat het hele zaterdag 1-elftal van voetbalvereniging sv Nieuw Sloten gestraft wordt, voor de daden van enkele spelers.

"Wat ik begrepen heb uit de media, is dat onder andere de aanvoerder er is tussen gesprongen. Als jij je best doet om spelers te corrigeren, dan moet je daarvoor beloond worden en niet gestraft."

Met die woorden reageert Van der Burg op het besluit van Nieuw Sloten om het hele zaterdag 1-elftal te schorsen, na een incident waarbij zaterdag een scheidsrechter belaagd werd. Dat gebeurde nadat de scheidsrechter een rode kaart had gegeven aan één van de spelers van het team.

Wethouder vindt straffen volledig team Nieuw Sloten onnodig
Wethouder vindt straffen volledig team Nieuw Sloten onnodig

Voorzitter

De club heeft zondag met het team gesproken vertelde voorzitter Frans Mobron maandagochtend aan AT5. "We hebben de regel hier dat het hele team verantwoordelijk is voor de acties van alle individuele spelers."

"Dat betekent dat alle twaalf de spelers twee weken geschorst zijn, daardoor kan het team zaterdag en volgende week niet spelen en dan treedt een automatische schorsing van de KNVB in werking voor het volledige team. Deze spelers mogen nooit meer bij Nieuw-Sloten voetballen."

Gestraft

Van der Burg begrijpt het besluit van de club, maar hoopt toch dat met name de daders gestraft zullen worden. "Dat je nu zegt we schorsen het hele team voor twee wedstrijden, dan kan de KNVB een oordeel vellen, dat vind ik een goede maatregel. Of het uiteindelijk moet leiden tot het schorsen van iedereen, daarvan denk ik: altijd de daders straffen, nooit degenen die optreden tegen de daders."