Slapende studenten Amsterdam University slachtoffer van inbrekers

Maar liefst zes keer is er de afgelopen weken ingebroken op de wooncampus van het Amsterdam University College (AUC) op Science Park in Amsterdam.

Tussen de buitendeuren van de complexen is op verschillende etages tape gevonden. Zo kunnen inbrekers binnenkomen bij de gangen die naar de studentenwoningen leiden.

De studenten doen hun woningen vaak niet op slot. De inbrekers komen vervolgens binnen terwijl de studenten liggen te slapen en nemen mee wat ze willen. 

Ook studenten die hun kamers wel op slot doen, zijn de dupe van de inbrekers. Ze proberen de deur te forceren of bellen aan, zo schrijft Het Parool. Er zijn bewoners die al extra sloten op hun deur hebben gemonteerd.

Heterdaad

Ongeveer twee weken geleden werden er vier inbrekers op heterdaad betrapt. Het ging om jongens van 16. De vier werden betrapt door Ilen Madhavji, student op het AUC.

Hij zag de inbrekers proberen om voordeuren te openen en belde de politie. "Die was gelukkig snel aanwezig, want twee jongens probeerden te ontsnappen. Nadat een agent op mijn fiets de achtervolging inzette, zijn ze opgepakt", zegt de eerstejaars student tegen de krant.

Agenten ter plaatse zouden de studenten hebben aangespoord om meer veiligheid te eisen van verhuurder Duwo. "Hij liet me voor de grap zelfs zien hoe makkelijk je de achterdeur open krijgt, met een pasje", zegt een student.

Duwo zegt tegen de krant dat ze extra aandacht gaan besteden aan de beveiliging van de deuren.

Lees meer over:
Tip de redactie