VVD Zuid wil meer openheid bij terreurdreiging

Als het aan de VVD in stadsdeel Amsterdam-Zuid ligt, is de gemeente voortaan duidelijker over terroristische dreigingen.

Donderdagochtend werden er maatregelen genomen na 'enkele dreigmeldingen', maar wat voor meldingen het precies waren, werd niet gecommuniceerd.

Enkele scholen lieten AT5 weten dat er telefonisch was gedreigd met een bomaanslag. "Als het inderdaad een flauw rotgeintje van een paar idioten is, dan is het logisch om het wel zo snel mogelijk aan de mensen mee te delen. Maar ook als het wellicht serieuzer is, dan hebben de ouders het recht om dat te weten", stelt Ronnie Eisenmann, fractievoorzitter van de VVD in Zuid.

Eisenmann wil dat met name de ouders meer uitleg krijgen als er plotseling sprake is van een terroristische dreiging op de school van hun kinderen. "Juist om die openheid te verschaffen en om ouders die afweging te kunnen laten maken die men moet maken om morgen hun kinderen weer naar school te sturen. Nogmaals, zonder paniek, maar wel met openheid van zaken."

Na onderzoek en evaluatie is aan het einde van de ochtend geconcludeerd dat de genomen maatregelen, zoals het neerzetten van extra agenten bij de scholen, konden worden afgeschaald. Het strafrechtelijk onderzoek om de melder te achterhalen loopt, meldt de gemeente.

Lees meer over:
Tip de redactie