Bewoners flat Slotervaart niet blij met telkens kapotte lift

De lift van het appartementencomplex aan de Ottho Heldringstraat in Amsterdam is vaker stuk dan dat hij het doet. Bewoners zijn het zat en overwegen dan ook om voorlopig even geen huur meer te betalen. Sommigen willen zelfs verhuizen. 

Sinds de oplevering van het gebouw in 2011 is de lift nu al drie keer stuk gegaan en het duurt weken voordat de lift gerepareerd wordt, aldus de bewoners.

"De kabels breken steeds af", vertelt bewoner Eddy Ruijter. "Dan zit je een maand zonder lift. Mensen met een beperking kunnen de trap niet op. Er zijn wel stoeltjes aangebracht, maar het is hopeloos. Een hoop mensen willen weg hier."

"Ons woongenot is bedorven. En dat moet echt goed opgelost worden, anders gaan wij geen huur meer betalen." Een andere bewoner opppert dat er een nieuwe lift moet worden geplaatst.

Woningcorporatie Alliantie belooft beterschap. "We vinden dat zelf ook heel erg en we realiseren ons dat opnieuw de bewoners een probleem hebben. We gaan het oplossen", zegt manager Ina Rijn. "We gaan onderzoeken wat de definitieve oplossing moet zijn en de huidige lift gaan we repareren."

Lees meer over:
Tip de redactie