Meer Amsterdammers aan het werk vanuit bijstand

Er zijn het afgelopen jaar meer mensen vanuit de bijstand aan het werk gegaan. In totaal gaat het om 6318 Amsterdammers, tegenover 4200 in 2014.

En uiteraard is de wethouder hier blij mee. "Een betaalde baan is altijd een enorme stap vooruit. Het is ontzettend goed nieuws dat zoveel mensen uit de bijstand zijn", zegt wethouder Arjan Vliegenthard van Sociale Zaken.

Het totaal aantal inwoners in de bijstand is ook afgenomen. Met slechts 0,8 procent welliswaar, van 39.712 eind 2014 naar 39.696 eind 2015. Maar we doen het wel beter dan de andere grote steden in Nederland (Rotterdam, Utrecht, Den Haag), waar het aantal inwoners met een bijstandsuitkering juist stijgt. Positief dus. 

Compliment

Volgens de wethouder is de ontwikkeling te danken aan de aanpak van de gemeente. "Ik realiseer me heel goed dat we in Amsterdam economisch de wind weer in de rug hebben. Dat helpt natuurlijk. Tegelijkertijd wijzen deze cijfers erop dat onze aanpak werkt. Het is een compliment aan onze ambtenaren die keihard hebben gewerkt om mensen te helpen. Zo hebben we het afgelopen jaar zo’n 5.000 jongeren naar werk of school begeleid. Ik hoop deze lijn volgend jaar door te zetten", zegt Vlietgenthart.

Lees meer over:
Tip de redactie