Een Amsterdammer zegt in de zomer een Nutellafestival te willen organiseren waarop het broodbeleg op verschillende manieren kan worden gegeten. Inmiddels hebben ruim tweeduizend mensen zich aangemeld.

Voor het Facebook-evenement Nutellafestival, dat dinsdag is aangemaakt, hebben zich al 2.500 mensen aangemeld en hebben 12.000 mensen aangegeven interesse te hebben om te gaan. het evenement zou volgens de organisator op 16 juli gehouden moeten worden.

Initiatiefnemer Aki zegt dat het begon als een grapje, maar dat de bedenkers inmiddels serieus aan het kijken zijn naar een locatie. Ze overwegen het festival in het Westerpark te houden.

Op het festival draait het zoals de naam al zegt om Nutella eten. In alle mogelijke varianten "Er zijn zoveel combinaties mogelijk, meer dan honderd", zegt Aki. "Ik ben er zelf een enorme liefhebber van."

Pretparkisering

Dat veel Amsterdammers Nutella als een symbool van de pretparkisering van de stad zien begrijpt hij ook. "Maar tot nu toe hebben nog maar een paar mensen boos gereageerd." 

De organisatie van het Nutellafestival heeft al contact met verschillende foodtruck-eigenaren die graag op het Nutellafestival willen verschijnen, zegt Aki. Ook zijn ze met de gemeente in gesprek voor een vergunning. "Het is echt geen grap."