Met getrokken pistolen dwong de politie donderdagmiddag in Amsterdam een auto met vier inzittenden tot stoppen. In het voertuig zat een man die gesignaleerd staat.

Hoewel de politie de mannen omsingeld had, ontkwamen drie inzittenden. Onder hen ook de vuurwapengevaarlijke verdachte. Ze zijn alle drie nog spoorloos.

Ongeveer een dag na de mislukte aanhouding in Osdorp, is er van de mannen nog geen spoor. Verder kan de politie niets over de zaak zeggen. Omdat er bij de (poging tot) aanhouding schoten zijn gelost, heeft de recherche het onderzoek overgenomen.

Aanhouding

De aanhouding op de Meer en Vaart werd gefilmd door een toevallige ooggetuige. Op zijn beelden is te zien dat de politie met getrokken pistolen een auto omsingelt en de inzittenden tot uitstappen dwingt. Drie mannen verlaten de auto. Maar uitgerekend de vuurwapengevaarlijke verdachte blijft zitten en gaat er vandoor. De agenten lijken dan even te aarzelen, maar lossen enkele schoten op het voertuig. In die chaos vluchten twee mannen te voet. Slechts één persoon wordt aangehouden.

De zwarte auto werd even later teruggevonden op de Eastonstraat. Er is nog naar de verdachte gezocht in het Sloterplaspark, maar van hem geen spoor. Volgens de politie is hij mogelijk gewond geraakt bij de beschietingen.