De politie heeft een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op het Damrak. Maandag werd daar een 24-jarige man neergestoken. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer werd maandagavond rond 22.30 uur op straat gevonden met een steekwond in zijn borst. Hij zakte op de tramrails op de brug voor het Centraal Station in elkaar. De recherche is dinsdag een uitgebreid onderzoek gestart naar het incident, waarbij de 32-jarige man werd aangehouden.

Ten tijde van de steekpartij waren de mannen vlakbij een groep mensen. De politie roept mensen op die getuige waren van de steekpartij zich te melden. Verder komt de politie graag in contact met twee mannen die een trambestuurder hebben gewaarschuwd om de tram te stoppen. Op het moment van de steekpartij reed een taxi voorbij. De recherche wil de trambestuurder en de taxichauffeur spreken.

Ook mensen die eerste hulp hebben verleend, maar nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie.