Wim Jonk zou nog altijd een goede opvolger kunnen zijn voor Frank de Boer bij Ajax ondanks zijn recente vertrek bij de club. Dat zegt de Boer in een interview met AT5. Ook Jaap Stam ziet hij nog altijd als mogelijke opvolger.

"Ze hebben hun papieren. Eén van de criteria is dat ze zoveel mogelijk een Ajax-achtergrond hebben. En zowel Jaap Stam als Wim Jonk snappen de Ajax-filosofie."

Begin december vertrok Wim Jonk bij Ajax, in 'goed overleg'. Hij was hoofd jeugdopleiding, maar de samenwerking met de rest van de technische staf van Ajax verliep moeizaam.

Jonk kwam al maanden niet meer opdagen bij vergaderingen. De Boer zegt daarover:  "Ik vind het jammer dat Wim Jonk weg is, dat staat buiten kijf. Maar de situatie was onhandelbaar en dan moet je keuzes maken. En ik sta achter die keuzes. Hij heeft ook heel goed werk afgeleverd. Maar in de statuten staat dat je moet aanschuiven bij overleg met het technisch hart en als je constant niet komt opdagen, dan komt er een moment dat er een halt wordt toegeroepen."

Bekijk het interview:

Geen moeite

De Boer heeft er geen moeite mee dat het zo is gelopen: "Ik kan heel goed met Wim opschieten. Maar echte vrienden in de voetballerij heb je sporadisch, misschien drie of vier. Ik vind het heel vervelend wat er allemaal gebeurd is maar zakelijk gezien heb ik er geen moeite mee."

De hoofdcoach van Ajax is blij dat het op dit moment relatief rustig is bij de club. "Iedereen is het geruzie wel zat, iedereen is gebaat bij rust. Ik heb het idee dat het nu vrij rustig is. De ruzies over het eerste die er zijn, zijn er omdat je mooi moet spelen en winnen, die discussie zal er altijd blijven. Maar de situatie binnen de club over de jeugd en De Toekomst is op dit moment vrij rustig en zijn we langzaam aan het bouwen waar we naar toe willen."