Twee spiksplinternieuwe kunstgrasvelden op het Amsterdamse sportpark Middenmeer zijn onbruikbaar door afwateringsproblemen. Door de vrieskou zijn de velden bevroren en kan er niet op gevoetbald worden.

Op de site van voetbalclub WV-HEDW laat voorzitter Ronald Nijsen weten dat een veld van zijn club en van 'buurman' Fortius in september zijn aangelegd in opdracht van de gemeente: "Helaas vertonen beide velden kuren: al weken lang loopt het water niet weg. Nu het is gaan vriezen, kunnen er wel kortebaanwedstrijden op georganiseerd worden maar voetballen en trainen is helaas veel te gevaarlijk."

De velden zijn dan ook tot nader order afgekeurd. "Er is momenteel intensief overleg tussen gemeente en de aannemer. Ingewikkeld verhaal maar oorzaak zit ergens in de bovenlaag die weinig zin heeft het water door te laten. Naar een oplossing wordt gezocht, maar vrees dat dat niet in één dag geregeld is", aldus Nijsen.

Door het probleem wijken verschillende teams van WV-HEDW uit naar andere clubs in de buurt om te trainen. De enige redding voor komend weekend is dat het snel gaat dooien waardoor de velden wel bespeelbaar worden.