Mike van den Hoorn mag niet weg bij Ajax

Verdediger Mike van der Hoorn mag nog steeds niet weg van trainer Frank de Boer, zo zegt de trainer in een exclusief interview met AT5.

"Het is een hele klotesituatie voor hem, maar ik denk in het eerste instantie in het belang van Ajax en daarnaast in het belang van mezelf op dat moment en op dat moment is het noodzakelijk dat hij blijft", aldus De Boer. Hij wil hem achter de hand houden voor het geval Joël Veltman niet inzetbaar is. "Als Joël niet speelt, dan speelt hij."

Bekijk het interview met Frank de Boer:

Vertrek

Van den Hoorn zal voor een permanente plek op het veld moeten wachten tot Veltman vertrekt. "Stel dat Joël het het laatste halfjaar fantastisch doet, er komt een geweldige aanbieding en wij kunnen niet weigeren en hij wil graag weg, dan is hij onze nummer een op dat moment. Hij zit al heel dichtbij en hij zit nu in een moeilijke periode."

Anders is het voor Ricardo van Rhijn, die even naar Galatasaray leek te gaan. "Voor ons hoeft hij niet weg, laat dat duidelijk zijn. (...) Uiteindelijk vind ik het niet erg dat hij nu nog een jaar bij ons blijft. Want ja, een stand-in. We hebben er drie achter lopen bij Jong Ajax, maar ik vind nog niet dat die zich zo hebben gemanifesteerd dat ik denk, met een gerust hart zet ik die in."

Lees meer over:
Tip de redactie