Gemeente investeert tien miljoen tegen muffe schoollokalen

De gemeente Amsterdam gaat tien miljoen euro investeren om schoolgebouwen gezonder te maken. Er worden met name maatregelen genomen om de luchtkwaliteit in de lokalen te verbeteren en de gebouwen energiezuiniger te maken.

Zo worden er ventilatiesystemen in de leslokalen aangebracht en worden er zonnepanelen geplaatst. In 2016 zullen dertig scholen op die manier worden voorzien van gezonde lucht. Het is de bedoeling dat in 2018 111 schoolgebouwen gezonde lucht hebben. 

Het project, dat Gezonde Schoolgebouwen wordt genoemd, past binnen het plan van de Gemeente om Amsterdam duurzamer te maken. Volgens wethouder Onderwijs Simone Kukenheim presteren leraren en leerlingen beter in leslokalen met gezonde, schone lucht. "Alle reden dus om in Amsterdam fors te investeren in gezonde scholen", aldus Kukenheim.

In eerste instantie komen alleen basisscholen in aanmerking voor de maatregel. De Gemeente laat weten dat ze momenteel ook bezig is met een proef voor gezonde lucht op middelbare scholen. Omdat deze scholen vaak groter zijn dan basisscholen, is een andere aanpak vereist. Als de proef succesvol is, zullen ook middelbare scholen meedoen aan het project.

Tip de redactie