Overvaller buschauffeur Noord gebruikte shotgun

De man die vorige week een buschauffeur heeft overvallen aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord maakte bij de overval gebruik van een shotgun.

Dit blijkt uit beelden die de politie woensdag heeft vrijgegeven van de overval. Op 13 februari stapte de gewapende man bus 761 binnen op de Volendammerweg. Hij laadde zijn wapen, wat duidelijk te zien en te horen is op de beelden, en eiste vervolgens alle bezittingen van de chauffeur op. 

De chauffeur gaf daarop snel zijn geld en tas, maar hij weigerde om zijn telefoon aan de overvaller te geven. Ook toen de rover aandrong, vertikte de chauffeur het zijn telefoon af te staan. Pas toen de overvaller opnieuw naar zijn shotgun greep en deze opnieuw doorlaadde, gaf de chauffeur zijn telefoon af, waarna de overvaller vertrekt.

"Het is bewonderenswaardig hoe rustig de chauffeur blijft", stelt politiewoordvoerder Ellie Lust over het incident. "Maar op andere beelden is te zien hoe hij na de overval voorover op z'n stuur zakt. De impact is dus enorm, hij heeft een paar dagen thuis gezeten na de overval en hij probeert de draad nu weer op te pakken."

De overval en verschillende andere zaken worden woensdagavond behandeld in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.

Lees meer over:
Tip de redactie