Automobilist valt in slaap op kruispunt West in Amsterdam

Een Franse automobilist, slapend achter het stuur, midden op het kruispunt van de Admiraal de Ruyterweg en de Haarlemmerweg. Dat troffen agenten vannacht aan toen ze gingen kijken bij de melding van een bijna-botsing.

De Franse automobilist had even daarvoor bijna iemand aangereden en was daarna stil gaan staan op het kruispunt en in slaap gevallen. De persoon die bijna geraakt was en een melding had gedaan bij de politie was bang dat de slapende bestuurder wakker zou worden en weer verder zou rijden. Uit voorzorg verwijderde hij daarom de sleutels uit het contact van de auto.

Schade

Agenten troffen verse schade aan op de wagen, die niet direct te traceren was. Omdat het vermoeden bestond dat de man zwaar onder invloed was van verdovende middelen, is er een dokter bijgehaald. Op het bureau is er bloed afgenomen om te bepalen of dat inderdaad het geval was.

De politie heeft nog geprobeerd te achterhalen waar de man eventueel schade veroorzaakt heeft, maar er is niets gevonden. Mensen die meer weten of die de auto voorbij hebben zien komen worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Lees meer over:
Tip de redactie