Fusie Dierenopvang en Dierenambulance van de baan

De fusie van de Amsterdamse Dierenopvang met de Stichting Dierenambulance is van de baan.

De Raad van Toezicht van de Dierenambulance denkt dat de verhuizing naar Nieuw-West een te zware wissel zal trekken op de zijn gehele organisatie.

De financiële problemen bij beide partijen zijn al jaren reden voor zorgen, een fusie leek een goede oplossing kunnen zijn. Het zou wel betekenen dat de Stichting Dierenambulance naar Nieuw-West moest verhuizen, en dat plan stuitte op veel verzet bij de medewerkers.

"De locatie is alles bij ons. Ons pand ligt centraal, zo zijn we overal snel aanwezig", vertelde één van de vrijwilligers vorige week al. "Als we moeten verhuizen naar de Dierenopvangcentrum, dan zitten we aan de rand. Dan duurt het 10 minuten voor we bij de ring zijn. Helemaal met dat drukke verkeer daar. De hulp aan dieren gaat wel vertraging opleveren."

In een brief aan medewerkers schrijft de Raad van Toezicht maandag dat het fusietraject wordt beëindigd. "Met dit besluit zijn de financiële en organisatorische problemen waarvoor de Dierenambulance zich gesteld ziet niet opgelost. De organisatie verkeert nog steeds in zwaar weer(...) Daarom kiest de Raad van Toezicht voor het verder uitwerken van deze mogelijkheden en wil daarbij onderzoeken of de zelfstandigheid behouden kan blijven."

Tip de redactie