In Amsterdam wordt er zaterdagmiddag door mannen in minirok geprotesteerd tegen de uitspraken van de burgemeester van Keulen.

Na de aanrandingen in de Nieuwjaarsnacht in Keulen, gaf de Keulense burgemeester de tip aan vrouwen om voortaan op armlengte-afstand van mannen vandaan te blijven. 

"Niet de vrouwen, maar de mannen zouden op armlengte van hen vandaan moeten blijven", aldus de organisatie van de demonstratie. "Te vaak wordt seksueel geweld tegen vrouwen neergezet als een vrouwenprobleem: doe maar even niet zo'n kort rokje aan. Dat is nooit de oplossing. Korte rokjes valt niets te verwijten. Daarom draaien wij de rollen eens om en vieren wij de rok en de vrijheid die daarbij hoort. Wij zetten onze harige knieën in voor een vrije samenleving waarin vrouwen ongestoord over straat kunnen, dag en nacht, op Rokjesdag of midden in de winter."

De organisatie verwacht dat zeker 150 mensen mee gaan doen aan het protest. Om 13.00 uur begint de tocht met een praatje op het Spui, de groep loopt daarna dwars door de stad naar de Nieuwmarkt. Het protest wordt georganiseerd door de jongerenorganisaties van de SP, D66, GroenLinks en de PvdA en door Pinkpolitiek.

Bekijk hier de livestream van AT5.nl.