Burgemeester in gesprek met buschauffeurs GVB om overvallen

Burgemeester Eberhard van der Laan is vrijdagmiddag in gesprek gegaan met de buschauffeurs van het GVB in Noord die de afgelopen tijd zijn overvallen door gewapende mannen. Vier keer was het raak in zeven weken tijd.

Van der Laan meldde na afloop dat het een goed gesprek was. "Het zijn heel flinke mensen die iets afschuwelijks hebben meegemaakt. Ik probeer zo persoonlijk mogelijk te zijn en te kijken wat de gemeente voor ze kan doen. Maar dat doen ze ook vooral zelf en ook het GVB zorgt goed voor hen", zei hij.

Sinds 10 november zijn er vier overvallen gepleegd waarbij chauffeurs met een mes of vuurwapens werden bedreigd. Deze week nog, op de Volendammerweg werd een vuurwapen geladen voor de ogen van een chauffeur.

"Dat is natuurlijk onacceptabel, dat voelt iedereen. De politie zit er bovenop, daar hoort u binnenkort meer over maar daar kan ik nu niks over zeggen", kondigt de burgemeester aan.

Hart onder de riem

Van der Laan zegt dat het probleem wel aan te pakken is, maar helemaal op te lossen is het niet. "Ik kom hier nu speciaal naartoe om hen een hart onder de riem te steken. Niemand hoeft de politie aan te sporen, die is hier hard mee bezig", zegt hij.

Tot nu toe is geen van de overvallers nog opgepakt.

Tip de redactie