Fifa-toernooi op gevel nieuw 'gamehotel' Amsterdam

Verstokte gamers kunnen vanaf morgen hun hart ophalen aan het Sarphatipark in Amsterdam. Daar verrijst een gloednieuw gamehotel. Zaterdagavond wordt er op de gevel gegamed.

Eigenaar Daniel Salmanovich is zegt dat het idee voor een hotel waar je spelletjes op je kamer kan spelen ontsproten is uit pure passie.

"Ik game al lange tijd en kwam er achter dat er nog niet zoiets bestond als een gamehotel in Amsterdam. Terwijl het toch één van de grootste industrieën ter wereld is." Zijn persoonlijke favorieten zijn old school games als Sega Powerstone en Lord of the Rings

In het gamehotel kunnen mensen op hun kamer gamen op spelletjescomputers die teruggaan tot de tijd van de Nintendo 8-bit. Maar ook de nieuwste spellen zijn beschikbaar. Het hotel wordt de opvolger van hotel Aalborg, dat nu in het pand aan het Sarphatipark gevestigd is.

Hotelnacht

De nacht van zaterdag op zondag is het hotelnacht in Amsterdam. Dan staan er bij verschillende hotels speciale evenementen op het programma. Bij het gamehotel wordt een reausachtig Fifa 2016-toernooi op de gevel gespeeld. Iedereen kan zich inschrijven, de aanvang is om 16.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie