Avondwinkels vrezen voortbestaan door proef met vrije openingstijden

Avondwinkels zien niets in de proef met vrije openingstijden voor alle winkels in het centrum van Amsterdam. Zij denken dat het slecht is voor hun klandizie en vrezen zelfs voor hun voortbestaan.

"Nu hebben we een voordeel, omdat er geen andere winkels zijn die open mogen", vertelt Acla Does, eigenaar avondwinkel Pinquïn in de Berenstraat. "Als er straks op elke hoek een winkel is, heb ik dat voordeel niet meer. Ik zal minder omzet draaien, want als iedereen gaat verkopen wat ik verkoop, heeft het geen zin meer."

Omzet

Ook Hans van Akkeren van De Avondmarkt vreest voor nabije supermarkten die langer open gaan. "Als de vrije openingstijden bij mij in de buurt ingaan, kost het me zonder meer omzet. De proef is in de binnenstad, daar zitten we in de Staadsliedenbuurt net buiten. Maar op hetHaarlemmerplein zit een Albert Heijn en als die zegt 'ik ga de proef aan', dan heb ik een probleem."

De proef met de openingstijden moet nog goedgekeurd worden in de gemeenteraad, maar er is al wel een ruime meerderheid voor. Ook veel kleine ondernemers vrezen voor de vrije openingstijden, bleek eerder deze week.

Lees meer over:
Tip de redactie