Levenslang voor 'monster van Amsterdam' om dubbele moord

De 25-jarige George H. uit Amsterdam moet levenslang de cel in voor twee zogeheten medicijnmoorden. H. stond binnen de Dominicaanse gemeenschap bekend als 'Het monster van Amsterdam'.

De straf komt overeen met de eis tegen de man.

De rechtbank in Amsterdam legt hem de straf op voor de moord op twee mannen uit de Dominicaanse Republiek van 22 en 24 jaar, zo is donderdag bepaald.

De Amsterdammer van Dominicaanse afkomst bracht de twee om het leven om de verzekering te kunnen oplichten.

De Amsterdammer had voor de twee slachtoffers vlak voor hun dood een levensverzekering afgesloten, met hemzelf als begunstigde. Ze overleden nadat ze waren ingespoten met succinylcholine, een spierverslappend middel dat normaal alleen in operatiekamers wordt gebruikt.

Gewetenloos

Volgens de rechtbank heeft de man gewetenloos en berekenend gehandeld. Hij was voor de Dominicanen, die geen Nederlands spraken, een vertrouwenspersoon en misbruikte dat vertrouwen op meedogenloze en kille wijze, aldus de rechtbank.

Daarom acht ze een levenslange celstraf gepast, ook al omdat de Dominicaanse Amsterdammer geen enkel berouw of inzicht in zijn daden heeft getoond.

De man kende beide slachtoffers van jongs af aan en hielp ze met hun financiën en andere zaken. Op het leven van een van hen had hij een verzekering van 300.000 euro afgesloten. Andere verzekeringen waarvan hij hoopte te profiteren, zouden hem 2,5 miljoen euro opleveren.

Lees meer over:
Tip de redactie