Schoten gelost bij overval supermarkt Pieter Calandlaan

Drie personen hebben woensdagavond rond 22.00 uur een overval gepleegd op de Albert Heijn aan de Pieter Calandlaan in Osdorp. Bij de overval is geschoten. Getuigen zeggen dat dit met een machinegeweer is gebeurd.

Volgens de politie werd het personeel door de overvallers bedreigd. Het vuurwapen zou zijn afgegaan in de supermarkt. 

Een getuige zegt tegen AT5 dat het erop leek of dat per ongeluk ging. Hij zegt dat de overvallers geheel in het zwart gekleed waren. Aanwezige klanten en personeel lagen tijdens de overval op de grond. Niemand raakte gewond. 

De overvallers zouden hebben geroepen dat de aanwezigen niet bang hoefden te zijn en dat zij alleen voor het geld waren gekomen. Ze zouden er vandoor zijn gegaan met drie kassalades en een aantal sloffen sigaretten. Het duo reed met een scooter de Willem Hesselaarsstraat op en wist te ontkomen.

Zwarte kleding

De daders droegen zwarte kleding en hadden hun gezicht bedekt met een capuchon. Beiden hadden een licht getinte huidskleur en verschilden in lengte. De een was ongeveer 1,75 meter lang en de ander 1,85. Ze zijn nog voortvluchtig.

De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er zich buiten de winkel heeft afgespeeld.

Vorig jaar augustus werd dezelfde Albert Heijn ook al overvallen. Toen werd de dader overmeesterd door getuigen.

Lees meer over:
Tip de redactie