Gemeente maakte vorig jaar nog eens 230.000 euro dubbel over

De gemeente Amsterdam is nogmaals in de fout gegaan met het overmaken van geld. Vorig jaar werd per ongeluk een factuur van 230.000 euro dubbel betaald, zo laat wethouder Kock (financiën) woensdag weten in een brief aan de gemeenteraad.

Het is bepaald niet voor het eerst dat de gemeente met een betaling de mist in gaat. In september stelde de gemeente nog dat het over heel 2015 mis was gegaan met ruim acht ton.

Dit bedrag is op vijfduizend euro na weer terug. Halverwege december bleek nog eens vijf miljoen foutief overgemaakt en vorige week nog werd bekend dat er 36.000 euro te veel was betaald aan internetvergoedingen aan 180 Amsterdammers met een minimuminkomen.

Wellicht de bekendste fout is het echter het overmaken van 188 miljoen in 2013. Zo'n negenduizend Amsterdammers kregen plots ongekend hoge bedragen op hun rekening gestort, nadat er 'iets mis was gegaan met de komma's'. Het grootste deel van dit geld kwam terug, maar de problemen waren nog lang niet voorbij. Tijdens het opschonen van de administratie bleek eind vorig jaar bijvoorbeeld ook nog eens 55 miljoen euro kwijt te zijn.

En nu blijkt dus dat in 2015 nog eens 230.000 euro dubbel is overgemaakt. Het bedrag betreft huur voor een pand aan de Teleportboulevard. De factuur voor deze huur werd twee keer ingediend en ook twee keer betaald. Het bedrag is overigens in oktober al terug overgemaakt naar de gemeente. Omdat het, ook volgens het college, nog te vaak misgaat met betalingen is inmiddels een actieplan opgesteld om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.

Lees meer over:
Tip de redactie