Bouw Boerenweteringgarage begonnen

Na jaren van planning enerzijds en protest anderzijds was het dinsdag zover: de bouw van de eerste parkeergarage onder water in Amsterdam is begonnen.

De Boerenweteringgarage, gelegen tussen de Hobbemakade en de Ruysdaelkade in de Pijp, zal maar liefst 260 meter lang worden en biedt ruimte aan zeshonderd auto's en zestig fietsen. 

Om dit voor elkaar te krijgen werd de eerste damwand dinsdagmiddag in de gracht geslagen. Volgens Paul Slettenhaar, bestuurder in stadsdeel Zuid, is de aanleg van de garage een aanwinst voor de stad én voor de buurt.

Bekijk een reportage:

Veiligheid

"Het levert meer openbare ruimte en veiligheid op", aldus Slettenhaar. Maar daar was de buurt het in het verleden niet mee eens. 1.500 handtekeningen werden ingezameld tégen de komst van de garage. Maar, volgens Slettenhaar "zijn de meeste buurtbewoners nu hartstikke blij dat hij er komt"

Maar voor het zover is moet er nog flink wat werk verzet worden. Te beginnen dus met het aanleggen van een aantal damwanden om een deel van de Boerenwetering, tijdelijk, droog te leggen. "Dit zijn gelijk de werkzaamheden die het meeste geluidsoverlast opleveren", stelt projectleider Maarten de Jong. "Dit duurt tot eind maart." Eind volgend jaar moet de garage in gebruik genomen worden.

Lees meer over:
Tip de redactie