'Maximaal één besloten festival per jaar in Flevopark'

De Bestuurscommissie Oost in Amsterdam heeft dinsdagavond besloten dat er jaarlijks maximaal één besloten festival mag worden gehouden in het Flevopark. 

Voorwaarde is wel dat er niet meer dan vijftienduizend bezoekers worden toegelaten. De bestuurscommissie stuurt haar advies binnenkort naar de centrale stad, die vervolgens een definitief besluit neemt.

Een logische kandidaat voor het besloten festival zou Appelsap zijn. De organisatie van het hiphopfestival, dat vorig jaar voor het eerst in het Flevopark werd gehouden, reageert verheugd op het feit dat het Flevopark officieel is benoemd tot festivallocatie.

De beperking op het aantal bezoekers noemen ze jammer. Vorig jaar kochten vijftienduizend mensen een kaartje voor het festival. Of de vergunning dit jaar ook daadwerkelijk naar Appelsap gaat is overigens nog niet zeker. 

VVD

De VVD in Oost noemt de beperking van vijftienduizend bezoekers "niet wenselijk". Ook het feit dat er voor maar één festival in het Flevopark noemt de partij jammer. Volgens de VVD is het Flevopark "bij uitstek geschikt als festivallocatie."

Lees meer over:
Tip de redactie