Vluchtelingen 'We Are Here' verlaten woensdag pand Zuidoost

De groep van uitgeprocedeerde vluchtelingen die sinds november in een gekraakt pand in Zuidoost verbleven, verlaten woensdagochtend het gebouw.

De rechte oordeelde in een kort geding dat de groep het leegstaande pand moet verlaten.

Volgens de rechtbank is de situatie van de asielzoekers in sommige gevallen schrijnend, maar verblijft de groep onrechtmatig in Nederland. Bovendien heeft de eigenaar van het pand volgens de rechter voldoende gedaan om zijn pand te verhuren en leegstand te voorkomen.

Het kantoorgebouw werd 15 november gekraakt door de groep 'We Are Here', de groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Die organisatie liet aan AT5 weten teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de rechter. Volgens We Are Here kunnen de asielzoekers nergens anders terecht en is dat in de winter "een groot probleem".

Noord

Waar de groep nu naartoe gaat, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de groep zegt dat Schram Filmstudios in Noord een aan de Vlierweg ter beschikking heeft gesteld.

"Het is een loods zonder verwarming en met beperkte faciliteiten, maar als voorlopig onderdak beter dan de straat." De groep kan aanspraak op de bed-, bad-, broodvoorziening maar vindt dat niet toereikend genoeg.

Lees meer over:
Tip de redactie