SP vraagt opheldering over gekraakt pand Wijde Heisteeg

Amsterdams SP-raadslid Erik Flentge heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van de kraak van een leegstaand pand in de Wijde Heisteeg. Flentge vindt dat de sancties tegen leegstaande panden moeten worden uitgebreid.

Zaterdagmiddag bezette een groep krakers het pand aan de Wijde Heisteeg. In 2011 werd dat pand al ontruimd door de politie, maar vijf jaar later staat het pand nog steeds leeg. "Politiek Den Haag heeft heel stoer kraken verboden, maar daarvoor in de plaats zijn er nauwelijks sancties om leegstand aan te pakken",aldus Flentge.

Hij vindt het 'idioot' dat er sprake is van leegstand in de stad, terwijl er een hoge woningnood is. "Vastgoedbaronnen vullen lachend hun zakken terwijl Amsterdammers jaren op een woning moeten wachten. Wat de SP betreft wordt een pand alleen ontruimd als het absoluut zeker is dat een pand snel in gebruik wordt genomen."

Hij vindt het pand in de Wijde Heisteeg een voorbeeld van hoe het niet moet. "Ik snap er niets van dat het pand ontruimd is en dat het pand vervolgens vijf jaar leegstaat. Dat laat wat mij betreft zien dat er ergens in de kraak- en leegstandsregels iets niet deugt. Dit soort speculatie ten koste van de Amsterdammer moet beboet worden."

Lees meer over:
Tip de redactie