Vastgebonden honden Osdorp nog altijd gestresst

De twee honden die in de nacht van zondag op maandag in Osdorp vastgebonden aan een lantaarnpaal werden gevonden zijn nog altijd ontzettend gestresst. De Amerikaanse Staffords werden na een tip gevonden bij uitvaartcentrum Westgaarde, wel was er nog een mand en voer geplaatst bij de honden.

Ron Niesen van de Dierenambulance heeft al veel gedumpte honden gevonden maar kan het nog altijd moeilijk verkroppen.

"Het is altijd een bepaald slag honden wat zo aan de kant wordt gezet. Dat raakt me. Ze waren totaal in paniek en ze zaten er een al een tijdje. De tegels hadden ze eruit gehaald en het zand lag overal. Ze zijn, op zijn Hollands gezegd, gewoon gedumpt." Het is niet duidelijk wie de honden heeft achtergelaten.

Bij Dierenopvang Amsterdam wordt bijna elke maand een gedumpte Stafford gebracht. Volgens de medewerkers realiseren mensen zich bij aankoop niet hoe bewerkelijk zo'n hond is.

"Ze zijn gelukkig wel goed verzorgd, ze hebben alleen iets teveel eten gehad. We gaan nu goed naar hun gedrag kijken, ze zijn vriendelijk naar mensen toe. Wat andere honden betreft moeten we het nog bekijken", vertelt Marjorie Meijer. "Er is nu nog te veel opwinding, heel veel stress door de nieuwe omgeving."

Lees meer over:
Tip de redactie