Vakbeurs Horecava richt zich dit jaar op festivals

De laatste jaren is er veel veranderd in het Amsterdamse uitgaansleven. Het publiek wil op een andere manier vermaakt worden en daarom hebben veel cafés en discotheken het moeilijk, en struikel je tegenwoordig over de festivals. De Horecava, de vakbeurs voor restauranthouders en cafébazen, die vandaag in de Rai begonnen is, speelt daar nu ook op in.

"We zijn in het Nederlandse uitgaansleven een verschuiving richting festivals. Zowel dancefestivals als foodfestivals. Die trend hebben we aangepakt om die ook zichtbaar te maken voor de horecaondernemer."

Volgens culinair journalist Felicia Alberding moeten we er dan ook niet gek van opkijken als het eten op de festivals steeds beter wordt. "Dat het nu hier te zien is, is volgens mij alleen maar een voorbode dat deze zomer veel meer koks uit hun keuken op een festival gaan staan, zelfs sterrenchefs."

Een andere aanwezige vult aan: "Ik denk dat dit jaar veel foodtrucks in Amsterdam staan en dat het een tweede gewoonte wordt voor de Amsterdammer om lekker op straat te eten." De Horecava is tot en met donderdag te bezoeken.

Lees meer over:
Tip de redactie