Nieuwe brug verbindt stationsgebied met Marineterrein

Sinds een paar jaar wordt het Marineterrein bij Kattenburg herontwikkeld en is er meer ruimte voor de Amsterdammer. Ondanks de EU-top op het terrein, die niet toegankelijk is, is een groot deel van het marinecomplex wel toegankelijk voor publiek. Vanmorgen werd er een brug geopend zodat het terrein nog beter bereikbaar wordt.

Met de brug zijn het stationsgebied, het Marineterrein en de Kattenburg direct met elkaar verbonden.

Burgemeester Eberhard van der Laan had de eer om de brug officieel te openen. "Ik vind het heel speciaal. Vier eeuwen lang was het hier toch een beetje geheimzinnig en besloten. Het is vorig jaar officieel open gegaan, maar toen had het niet zoveel zin. Nu heeft het zin, je gaat van Centraal Station naar de passagiersterminal, de OBA en andere dingen die hier komen. Het is toch wel een historisch moment."

De nieuwe brug kan open om schepen door te laten. Fietsers en voetgangers hebben een snellere, doorgaande route tussen de stationsbuurt en Kattenburg. De tijdelijke brug ligt er voor de komende jaren. Omdat het Marineterrein nog wordt ontwikkeld, wordt er nog gekeken naar een permanente fietsers- en voetgangersbrug.

Renovatie

Naast de brug werd ook het eerste gerenoveerde gebouw op het marineterrein gepresenteerd. De eerste bewoner van het pand is het Britse Makeversity, zij regelen huisvesting voor creatieve bedrijfjes. Naast Makeversity zijn er meerdere bedrijven die open staan om in het nieuwe pand te trekken. Die onderhandelingen zijn momenteel bezig.

Lees meer over:
Tip de redactie