Stadsdeel Centrum eist verwijdering vijftig jaar oud reclamebord ijszaak

Stadsdeel Amsterdam-Centrum eist de verwijdering van een vijfitg jaar oud naambord van de geval van IJssalon Monte Pelmo in de Jordaan. Het is niet de eerste keer dat het stadsdeel met de ijszaak overhoop ligt. 

De brief van het stadsdeel viel deze week op de mat. "De reclame, het platte bord of losse letters, voldoet niet. Dit is in strijd met met de welstandsnota hoofdstuk 7, artikel 4", leest eigenaar Peter Aversteeg voor. "U dient deze reclame te verwijderen en verwijderd te houden."

Het bord werd nog opgehangen door de opa van mede-eigenaresse Angela Aversteeg. Waar het volgens Aversteeg op neerkomt: een plat bord mag niet, alleen losse letters zijn toegestaan mits het geen lichtbakken zijn. Een uithangbord zou bijvoorbeeld weer wel mogen.

Bekijk een interview met de eigenaren over het bord:

Prullenbak

Monte Pelmo en het stadsdeel stonden eerder al meerdere keren tegenover elkaar. De opvallendste zaak diende zich aan in 2014. De gemeente legde de salon toen een dwangsom op omdat er een prullenbak buiten stond, in de vorm van een ijsje.

Maar volgens de prullenbak-regels mocht deze daar niet staan. Er staat nu een kleinere versie zonder gaten, maar de controleurs is dat niet helemaal duidelijk geworden. Zij maken melding van de terugkeer van de ijscoprullenbak.

"Ze hebben niet opgelet, dat is het probleem", zegt Peter Aversteeg smalend. "Ze sturen steeds anderen, ze hebben wel de bel horen rinkelen maar de klepel niet gezien, of hoe zeg je dat? Maar goed, we blijven strijden. Ik hoop dat het bord niet weg moet."

Lees meer over:
Tip de redactie