Uitgeprocedeerde asielzoekers 'We Are Here' moeten gekraakt pand Zuidoost verlaten

De uitgeprocedeerde asielzoekers die verblijven in een leegstaand kantoorgebouw in Zuidoost moeten hun onderkomen verlaten. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald.

Volgens de rechtbank is de situatie van de asielzoekers in sommige gevallen schrijnend, maar verblijft de groep onrechtmatig in Nederland. Bovendien heeft de eigenaar van het pand volgens de rechter voldoende gedaan om zijn pand te verhuren en leegstand te voorkomen. 

Het kantoorgebouw aan de Keienbergweg werd in november gekraakt door de groep 'We Are Here', sympathisanten van de uitgeprocedeerde asielzoekers. Als ze het pand voor woensdagmiddag nog niet vrijwillig hebben verlaten, volgt gedwongen uitzetting.

Teleurstelling

We Are Here laat weten teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de rechter. Volgens de organisatie kunnen de asielzoekers nergens anders terecht en is dat in de winter 'een groot probleem'.

De eigenaar van het pand liet eerder al weten niet blij te zijn met de ongenode gasten. "Het risico van zestig man in een pand dat volledig ongeschikt is voor bewoning, is te groot", stelde hij in Het Parool

Lees meer over:
Tip de redactie