Daklozen op het witte doek dankzij Amsterdams reclamebureau

Dak- en thuislozen kunnen dankzij de inzet van een Amsterdams reclamebureau mogelijk in de voetsporen treden van Barry Atsma of Carice van Houten.

Samen met De Volksbond begon reclamebureau DDB & Tribal het castingbureau Homeless Extras. Een castingbureau speciaal voor daklozen. Inmiddels schitteren er al een aantal Amsterdamse daklozen al in één reclamespot. 

"We willen onze producties zo levensecht mogelijk maken, dus maken we veel gebruik van figuranten. We zagen vaak dat dezelfde figuranten keer op keer kwamen opdraven, totdat een van onze medewerkers zich afvroeg of er niet mensen waren die het geld nog nét iets beter konden gebruiken," vertelt Ivo Roelfs van DDB & Tribal.

Via daklozenstichting De Volksbond werd contact gezocht met geïnteresseerde daklozen en de eerste spot is inmiddels opgenomen. "Ik vond het heel leuk en het is een goede dagbesteding", stelt dakloze Karim. "Ik heb er ook nog eens vijftig euro mee verdiend."

Talent

Naast geld voor daklozen zelf houdt ook De Volksbond een bedrag over aan de reclames. Hiermee worden weer andere daklozen geholpen. "Er is veel animo", stelt Roel Piera van De Volksbond. "We maken er een soort uitje van met een aantal mensen. We verzamelen vroeg, er gaat een vrijwilliger mee. Je houdt er voor een week verhalen aan over en we hebben zeker een paar talenten!"

Bekijk de video:

Lees meer over:
Tip de redactie