GVB wil snel extra trams en bussen bijbestellen

Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB wil snel tientallen extra trams en bussen bijbestellen.

Het gebruik van het openbaar vervoer in Amsterdam is met zes procent gestegen, schrijft Het Parool. Daarmee was de groei drie keer zo hoog als voorgaande jaren. Daarom wil het GVB nu dus het aantal bussen en trams uitbreiden om te voorkomen dat het tegen de grens aanloopt.

Toeristen zouden de trams en bussen beter kunnen vinden. Daarom beperkt de drukte zich niet meer tot de ochtend en avond, maar is het overdag ook druk. In overleg met de gemeente en de stadsregio wil GVB versneld nieuw materieel aanschaffen.

"De vloot moet worden uitgebreid. Amsterdam groeit en dat is mooi, maar het betekent ook dat er meer moet worden geïnvesteerd in openbaar vervoer", zegt directeur van GVB Alexandra van Huffelen in de krant.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen was de drukte in de stad extra goed merkbaar. Trams en bussen liepen in het centrum volledig vast door het aantal toeristen. Van Huffelen: "Zo erg hebben we het nog niet meegemaakt. We zullen sneller dan we nu al doen verkeersstromen moeten scheiden, zodat trams en bussen niet vast komen te staan."

Van Huffelen beweert dat de snelle groei van het aantal toeristen in het openbaar vervoer deels komt door de Amsterdam Travel Card. Hiermee kunnen toeristen onbeperkt in Amsterdam reizen. Volgens de GVB-directeur wordt er goed gebruik gemaakt van die kaart.

Het gebruik van de tram steeg het hardst, met zeven procent. Het aantal metroritten steeg met vijf procent, busritten met vier procent.

Lees meer over:
Tip de redactie