Op het Mr. Visserplein in de buurt van Waterlooplein in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag een fietser aangereden door een personenauto. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde bij de stoplichten ter hoogte van de kruising met de Nieuwe Amstelstraat.

De fietser kwam uit de Nieuwe Amstelstraat en wilde oversteken richting het Mr. Visserplein, maar werd toen aangereden door een man in een personenauto. 

Het mannelijke slachtoffer rolde over de motorkap en raakte de voorruit van de auto. De ruit lag in diggelen. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Wibautstraat

Op de Wibautstraat is donderdagnacht ook een fietser aangereden door een automobilist. De bestuurder van de auto was dronken.

Het ongeluk gebeurde rond 4.30 uur. De fietser is overbracht naar het ziekenhuis, maar heeft geen ernstig letsel aan het ongeluk overgehouden.

Uit een blaastest bleek dat de bestuurder van de auto flink te veel gedronken had. Hij blies volgens de politie een promillage van 1.4, wat in zijn geval neerkwam op minimaal tien glazen alcohol. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.