Wethouder Pieter Litjens ziet het niet zitten om tijdens drukke dagen het Damrak en Rokin te gaan afsluiten voor auto's. Dat is de wens van GroenLinks en D66 nu de drukte op sommige moment uit de hand lijkt te lopen.

"Het is onverstandig om nu Damrak en Rokin te gaan afsluiten. Ik wil dat er meer van P&R (parkeren en reizen) gebruik gemaakt wordt.  ook wil ik om tafel met winkeliers, het GVB, TomTom en Google."

Met de laatste twee wil Litjens praten over de technische mogelijkheden om meer te verwijzingen naar de P&R.

GroenLinks en D66 pleiten voor de afsluiting van het Damrak en Rokin op drukke momenten naar aanleiding van de verkeerschaos tussen kerst en Oud en Nieuw. Een van de boosdoeners volgens hen is de parkeergarage naast de Bijenkorf, deze 'beschuldiging' werd door Litjens als opmerkelijk betiteld.

MKB

Het MKB Nederland zegt een beetje te zijn overvallen door het plan van de twee partijen. "Politieke partijen buitelen nu over elkaar heen met vergaande plannen", zegt Guido Frankfurther namens het MKB.

"Het is wel duidelijk dat er wat moet gaan gebeuren. Deze drukte is voor de ondernemers ook niet goed. Wij willen graag in overleg met de politiek."

Video: Politici reageren op plan afsluiting Damrak