Bewoners van flat de Gouden Leeuw in Amsterdam-Zuidoost eisen maatregelen vanwege vernielingen van auto's in de parkeergarage die bij de flat hoort.

"De koplampen, de ramen, de zijkanten van de deuren, de airbags, de achterklep die er af is gehaald, alles is gesloopt. Je weet gewoon niet wat je ziet", zegt Alphons Walters, die zijn auto al jaren parkeert in de parkeergarage bij de Gouden Leeuw. Afgelopen week werd zijn hele wagen gestript.

Hij niet de enige die dit overkwam. Uit de parkeergarage die bij de flat hoort, worden met grote regelmaat auto's en auto-onderdelen gestolen.

"Het gebeurt heel regelmatig. Alleen al in onze toren hebben in de afgelopen dertien maanden elf mensen problemen gehad", zegt bewoner Gerard Kosse. Volgens hem ligt het werkelijke aantal nog hoger, omdat veel mensen geen melding maken bij de Dienst Parkeergebouwen, "omdat die er toch niets mee zou doen".

Lek

Maar diefstal is niet het enige waar de bewoners zich boos om maken. Ook klagen zij over het lekkende dak van de garage. Bovendien is een deel van de garage gestut omdat deze op instorten zou staan en zouden dieven door de niet goed werkende toegangsdeur vrij spel hebben.

De bewoners van de Gouden Leeuw vinden dat ze geen gehoor krijgen bij de beheerder van de garage. Daar moet nu heel snel verandering in komen zeggen ze. Komt die er niet, dan dreigen de parkeerders te stoppen met hun maandelijkse betaling.

De beheerder van de garage zegt de incidenten te betreuren, maar zegt dat er bij inspectie geen defecten aan de deuren geconstateerd zijn.

Bekijk video: