'Gemeente Amsterdam geeft duurste nieuwjaarsreceptie'

De gemeente Amsterdam trekt 50.000 euro uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie, vijf keer meer dan afgelopen jaar.

Dat blijkt uit een rondgang van het AD langs de vijftig grootste Nederlandse gemeenten. In totaal kost de borrel in het Scheepvaartmuseum 100.000 euro, maar de helft wordt betaald door sponsors zoals ING en AkzoNobel.

"De gemeente heeft besloten zelf meer bij te dragen aan de receptie omdat er veel vrijwilligers worden uitgenodigd", zegt gemeentewoordvoerder Jolanda Jansen tegen de krant.

"Het gaat om zo'n vijfhonderd vrijwilligers die actief zijn in de vluchtelingenopvang." De receptie koste vorig jaar ook 100.000 euro, maar werd toen voor het grootste deel gesponsord door de Rabobank.

Boycot

GroenLinks heeft aangegeven niet naar de gesponsorde borrel te komen. De partij vindt de kosten veel te gortig en boycot de receptie opnieuw, net als vorig jaar. De gemeente gaf tijdens de economische crisis geen borrel, omdat het toen vond dat dit niet paste in tijden van zware bezuinigingen.

Overigens geeft Utrecht 35.000 euro neer voor de borrel en staat daarmee op de tweede plek. Amersfoort staat op drie met 30.000 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie