De oliebollen van gebakkraam Verwijk op het Bijlmerplein zijn de beste bollen van Amsterdam volgens de jaarlijkse oliebollentest van het AD.

De oliebollen krijgen een acht als cijfer. "Lekker knapperige korst. (...) Goed van structuur, hapt lekker weg", zo omschrijft het AD de oliebollen uit de Bijlmer in de jaarlijkse oliebollentest. De krant heeft meteen ook iets aan te merken: "De vulling is aan de zuinige kant, daar valt nog iets te winnen. (...) Niet iedereen waardeert het bestrooien met vanillesuiker." De oliebollen van Verwijk komen landelijk uit op plek 36.

De volgende Amsterdamse bol is pas terug te vinden op plek 77 en krijgt een 6,5 als cijfer. Over de oliebollen van Hollandse Gebakkraam Albers op de Renswoudestraat schrijft het AD: "Receptuur is altijd een keuze. Hier is sprake van erg veel appel en overdaad schaadt. De bollen hadden ook een minuutje langer in de olie mogen liggen en zijn nu maar net gaar".

Nog minder doen de bollen van Mirella's Delicatesse Specialist en Hollandse Gebakkraam J.C. van Gemert en Zoon het. De kramen op respectievelijk de Buiksloterweg en het Cornelis Troostplein scoren beide een 6.