De politie heeft zondagavond drie verdachten aangehouden bij een inval in een koffiehuis aan de Admiraal de Ruyterweg in West. 

Het drietal kon zich niet identificeren. In de zaak werden ook verdovende middelen aangetroffen. Volgens een getuige waren er bij de inval zo'n twintig agenten aanwezig.

De poltie arriveerde nadat er een tip was binnengekomen. Iemand die zich in het koffiehuis ophield, zou een wapen bij zich hebben. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bezoekers van het koffiehuis gefouilleerd zijn, maar dat er geen wapen is aangetroffen. Wel werden er dus verdovende middelen gevonden.

Om wat voor middelen het gaat, is niet bekend. Het drietal dat is aangehouden is meegenomen naar een bureau. Wanneer het koffiehuis weer opengaat, is niet bekend.  

Lopend onderzoek

Het is niet de eerste keer dat de politie een inval doet bij het koffiehuis, dat gebeurde ook onder andere in juli. Toen werden zes verdachten aangehouden in verband met een 'lopend onderzoek'. In oktober viel de politie een koffiehuis aan de Balboastraat in Amsterdam-West binnen. Toen werden zeven mensen opgepakt.

In de strijd tegen de liquidatiegolf controleert de politie onder meer extra streng op plaatsen waar criminele groepen zich mogelijk ophouden.