De politie heeft op eerste Kerstdag een 32-jarige Amsterdammer aangehouden in Amsterdam-Zuid omdat hij voor 5.600 euro aan boetes open had staan. Op het bureau bleek hij bovendien onder zijn jas een schouderholster te dragen met daarin een dolk. Eerder op de dag werd er in de Diamantbuurt een verdachte aangehouden voor bedreiging met een hakmes.

De 32-jarige verdachte werd aangesproken door agenten omdat een remlicht van zijn auto niet werkte. Na controle bleek dat de man nog 5.600 euro aan boetes open had staan en werd hij meegenomen naar een politiebureau.

Daar werd het holster met het mes ontdekt. In de auto van de man werd nog een ander mes aangetroffen en een busje met pepperspray. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vroeg in de ochtend van 25 december werd ook een man aangehouden voor bedreiging met een hakmes. Dat gebeurde toen het slachtoffer de verdachte aansprak omdat hij niet bij zijn scooter kon. Die laatste had namelijk spullen uitgestald op de buddyseat van de brommer. Toen het slachtoffer hier iets van zei, bedreigde de man hem met het hakmes. Het slachtoffer vluchtte terug zijn woning in en raakte niet gewond.