Wethouder Eric van der Burg heeft namens de gemeente zijn excuses aangeboden aan iemand die ten onrechte doodverkaard was.

Dat meldt RTL NieuwsDe gehandicapte Bart van der Graaf kreeg ineens brieven geadresseerd 'aan de erven van de heer Van der Graaf'.

Maar hij is dus niet dood. Wel verhuisde hij van Amsterdam naar Wassenaar. Hij kreeg berichten dat zijn rolstoelen en tillift gehaald zouden worden, omdat hij ze niet meer nodig heeft. Hij zou eigenlijk brieven moeten krijgen waarin staat dat hij zijn hulpmiddelen nu via de gemeente Wassenaar moet regelen. 

Eerst kon Bart er wel om lachen, maar toen hij zich besefte dat een doodverklaring ook gevolgen zou hebben voor zijn pensioen en zorgverzekering, verging het lachen hem snel. Hij besloot de gemeente te bellen. Daar bleek dat hij volgens de basisadministratie nog wel in leven was gelukkig.

Teruggebeld

"Ik zou gisteren teruggebeld worden, maar heb nog altijd niets van ze gehoord. Ze doen het af als een slordigheid, heel nonchalant", zegt Van der Graaf.

Wethouder Eric van der Burg heeft nu via Twitter zijn excuses aangeboden. Ook belooft hij ermee aan de slag te gaan.

Door de spierziekte FSHD is Bart afhankelijk van zijn rolstoelen en tillift. Zijn spieren zwakken langzaam af tot hij ze helemaal niet meer kan gebruiken.