Zanger Mick Harren heeft vandaag een steentje bijgedragen aan het behoud van de Westerkerk. 'Letterlijk en figuurlijk', naar eigen zeggen, met het metselen van een baksteen in de muur van de kerk in de Jordaan. 

De Westerkerk wordt momenteel gerestaureerd. Tijdens de bouw in de 17e eeuw is namelijk brak water gebruikt, wat de bakstenen en de voegen door de jaren heen heeft aangetast. Duizenden stenen moeten hierdoor vervangen en opnieuw gevoegd worden.

De totale kosten van de restauratie bedragen zo'n drie miljoen euro en dat bedrag heeft de kerk nog niet compleet. Om het toch op te kunnen brengen, zijn diverse acties gestart. Zo kunnen mensen een steen adopteren, door een jaarlijkse bijdrage te leveren. Woensdag mocht een aantal mensen daadwerkelijk zijn of haar steen inmetselen, waaronder Mick Harren.  

"Ik doe dit voor het behoud van de Westerkerk, die echt op instorten stond. Niet dat deze steen de boel omhoog gaat houden, maar ik doe dit met liefde. Ik ben geboren in de Jordaan en heb de klokken mogelijk luiden. Ik heb hier zelfs gezongen", aldus Harren.