Na het bestuderen van een eerder verschenen advies, heeft de gemeente Amsterdam besloten twee fiets- en voetgangersbruggen over het IJ 'serieus te gaan overwegen.'

Dat meldt Het Parool maandagavond. De beslissing zou al op 1 december genomen zijn tijdens een Collegevergadering. Volgens De Telegraaf zou de gemeente zelfs al meerdere stukken grond gereserveerd hebben voor de eventuele aanleg van de bruggen.

Definitief besluit

De twee bruggen, één aan de west- en één aan de oostkant van het station, zijn opties die half juni door een commissie van experts werden gepresenteerd.

'Overwegen' betekent niet dat er op korte termijn al begonnen kan worden met de bouw van de bruggen. Eerst gaat de raadscommissie Ruimtelijke Ordening met het advies aan de slag. Naar verwachting wordt begin 2017 pas een definitief besluit genomen.

Drukte

Een vaste verbinding tussen Noord en de rest van de stad is al jaren onderwerp van discussie. De sterke ontwikkeling van Noord de afgelopen jaren, en de daarmee gepaard gaande drukte op de ponte,n hebben de discussie de laatste tijd in een stroomversnelling gebracht.