De 56-jarige eigenaar van een woning in de Filips van Almondestraat blijft twee weken langer vast zitten in verband met de dood van een 35-jarige Zweed. De rechter heeft dat vrijdag bepaald.

De man werd aangehouden nadat afgelopen dinsdag de 35-jarige Zweed Magnus Jonsson dood werd aangetroffen in de woning. Het is nog steeds niet bekend wat er zich in het huis heeft afgespeeld.

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen waarvan de man precies verdacht wordt. Wel is inmiddels bekend dat de verdachte geen contact heeft met de buitenwereld omdat hij 'in beperkingen zit'. De zus van Jonsson werd afgelopen week door de Zweedse krant Aftonbladet geïnterviewd over de dood van haar broertje. Ook de Zweedse homovereniging de Stockholm Bears, waarvan Jonsson lid was, reageerde dit weekend met verslagenheid op zijn dood.

Volgens buurtbewoners zou het huis in de Filips van Almondestraat regelmatig gebruikt worden als sekslocatie voor homoseksuele mannen. De politie en het OM kunnen dat niet bevestigen.