In een appartementencomplex aan de Schepenlaan in Amsterdam-Noord heeft maandagochtend een flinke brand gewoed. De oorzaak van de brand is een kind dat met een aansteker speelde.

Op een filmpje is te zien hoe de vlammen uit het pand sloegen. De brandweer rukte met groot materieel uit en heeft het vuur met een ladderwagen geblust. Volgens de brandweer is het vuur ontstaan in de slaapkamer van de woning. 

Alle woningen van het flatgebouw werden uit voorzorg ontruimd. Ongeveer dertig bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen kinderdagverblijf. De woning waarin de brand woedde is onbewoonbaar, maar de brandweer denkt dat alle overige bewoners in de loop van de dag weer terug naar huis kunnen.

Bekijk beelden van de brand:

Ziekenhuis

De familie met twee kinderen die woonde in het pand waar de brand uitbrak, is naar een ziekenhuis gebracht. Zij hebben mogelijk alle vier rook ingeademd en moeten worden nagekeken.

De brand bleek te zijn aangestoken door een van de kinderen. "In de slaapkamer is met een aansteker gespeeld en toen is er iets in brand gevlogen", zegt de brandweer.

De slaapkamer waar het vuur ontstond, is volledig verwoest.