Amsterdammer zwaargewond bij vechtpartij in Leiden

Een 31-jarige Amsterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij liep het letsel op als gevolg van een vechtpartij in Leiden.

De ruzie ontstond rond 2.00 uur in de Steenstraat in Leiden toen twee groepjes elkaar passeerden. Vermoedelijk is er door iemand uit een van deze groepjes iets geroepen, waardoor een vechtpartij ontstond. Hierbij waren meerdere personen betrokken. De 31-jarige man uit Amsterdam raakte bij de vechtpartij ernstig gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie hield vijf verdachten aan voor vermoedelijke betrokkenheid bij deze mishandeling. Het gaat om vier mannen uit Schiedam in de leeftijd van 22 tot 26 jaar oud en een 25-jarige Rotterdammer. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar hun betrokkenheid aan de mishandeling wordt onderzocht.

Ook in Haarlem raakte een 31-jarige Amsterdamse man gewond als gevolg van een mishandeling. Het slachtoffer werd zondagochtend op de Europaweg van achteren benaderd. De verdachte vroeg hem om een sigaret waarop de Amsterdammer aangaf dat hij deze niet had.

Vervolgens zei de verdachte tegen het slachtoffer dat hij dan sigaretten moest halen. Hierop haalde de verdachte een mes tevoorschijn en sloeg het slachtoffer in zijn gezicht waarop hij persoonlijke bezittingen van de man afnam. De gealarmeerde agenten troffen de verdachte al snel aan en hebben hem overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De Amsterdammer heeft licht letsel opgelopen.

Lees meer over:
Tip de redactie