Overleden man Filips van Almondestraat is 35-jarige Zweed

De dode man die afgelopen dinsdag werd gevonden in een huis in de Filips van Almondestraat in West is een 35-jarige Zweed.

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet zou de man in Stockholm wonen en was hij regelmatig voor zijn werk in het buitenland. De zus van de man sprak met de krant en vertelde hoe ze woensdag het nieuws te horen kreeg.

"Ik was op school en toen kwam plots mijn vriend langs. Ik zag meteen dat er iets vreselijks gebeurd was. Toen vertelde hij dat de politie bij mijn ouders was en dat mijn broertje dood was gevonden."

Er is nog steeds heel veel onduidelijk rond de dood van de man. De 56-jarige eigenaar van de woning is opgepakt en zit nog steeds vast. De zus van de Zweed vertelt: "Het is zo vreselijk om geen antwoorden te hebben. Wat is er gebeurd? Is hij meteen gestorven? Was hij gewond? We weten helemaal niets en dat is zo moeilijk. (...) Hij was het beste kleine broertje ter wereld".

Volgens buurtbewoners zou het huis waar de Zweed werd gevonden regelmatig gebruikt worden als sekslocatie voor homoseksuele mannen. De politie bevestigt de dood van de Zweed, maar kan over de doodsoorzaak nog geen mededelingen doen.

Lees meer over:
Tip de redactie