Jaap Stockmann en Marlou van Rhijn winnaars bij Sportgala Amsterdam

Op het jaarlijkse Sportgala van Amsterdam zijn Jaap Stockmann en Marlou van Rhijn maandagavond verkozen tot Amsterdams sportman en sportvrouw van het jaar 2015.

Ze kregen hun 'Fanny' uitgereikt in het Sieraad in Amsterdam.

Jaap Stockmann werd tot Amsterdamse sportman van 2015 gekozen, nadat hij eerder al tot beste hockeykeeper ter wereld werd verkozen. Stockman werd met de Nederlandse hockeymannen dit jaar Europees kampioen en hoefde tijdens dat toernooi slechts één tegendoelpunt te incasseren.

'Blade babe' Marlou van Rhijn kreeg de prijs Amsterdamse sportvrouw op basis van haar zeer geslaagde seizoen. In februari verbeterde ze op de Grand Prix in Dubai haar eigen wereldrecord op de 100 meter. Dit deed ze op de Flame Games nog eens dunnetjes over.

Het hoogtepunt van haar seizoen vond echter in oktober plaats. Op de WK para-atletiek wist ze zowel op de 100- als op de 200 meter de wereldtitel binnen te slepen.

Sportploeg

De Vrouwen dubbelvier in het roeien, bestaande uit Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen en Carline Bouw, werd uitgeroepen tot Amsterdamse sportploeg van het jaar.

Hockeycoach Alyson Annan, de voormalig coach van de hockeyheren van Amsterdam, kreeg de prijs voor beste coach van het jaar. O

ok werd er aandacht besteed aan aanstormend talent in de stad. De roeiers van de Junioren Holland Acht kregen de prijs voor talent van het jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie