Ontwerp Eilandenboulevard definitief

Het definitieve ontwerp voor de Eilandenboulevard in Amsterdam, de achthonderd meter lange straat die loopt van het Kattenburgerplein tot aan de Czaar Peterstraat, is maandagmiddag gepresenteerd.

Na overleg met de betrokken partijen is er gekozen voor een dubbele rijbaan, waarbij de rijrichtingen van elkaar gescheiden worden door een strook stenen.

Aan de kant van de huizen komt een fietspad waarop in beide richtingen gefietst mag worden en aan de kant van het water een breed voetpad, waarop fietsers gedoogd worden.

Ook zullen de verkeerslichten ter hoogte van de Grote Wittenburgerstraat en Kleine Wittenburgerstraat verwijderd worden. Het weghalen van die lichten zal na een half jaar geëvalueerd worden. 

Aantrekkelijker

Al vijf jaar wordt er gesproken over het vernieuwen van de Eilandenboulevard. Bedoeling is dat de straat daarmee aantrekkelijker wordt en het water beter zichtbaar is vanaf de straat.

In 2010 verschenen de eerste plannen voor het gebied en oorspronkelijk was het idee dat er in 2012 begonnen zou worden aan de werkzaamheden. In juli 2015 liet stadsdeelbestuurder Janine van Pinxteren (GroenLinks, Centrum) weten dat de vertraging niet geheel aan het bestuur ligt, maar ook aan de bewoners.

Lees meer over:
Tip de redactie